Flurastin

Flurastin

Producator: Flumed-Farm SRL(Republica Moldova)

Pretul: 83.89 lei (cutia)

Reducere
3% - 81.37 lei
5% - 79.70 lei

  • : sol. cutan.
  • : 0,01 %
  • : 50 ml N1

Descriere Flurastin

DENUMIREA COMERCIALA

Flurastin

DCI-ul substanţei active

Myramistinum

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

100 ml soluţie conţine:
substanţa activă: miramistină (în recalcul la substanţa ankidră) - 0,01 g; substanţe auxiliare: ană purificată.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Lichid transparent, incolor, la agitare formează spumă, fără miros.

FORMA FARMACEUTICA

Soluţie cutanată.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС

Antiseptic, D08AJ.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE
Proprietăţi farmacodinamice

Miramistină este o substanţă tensioactivă cationică cu acţiune antiseptică.La baza mecanismului de acţiune se află interacţiunea hidrofobă directă a moleculei cu lipidele membranelor microorganismelor, care conduce la fragmentarea şi distrugerea lor. O parte a moleculei de miramistină, înglobându-se în porţiunea hidrofobă a membranei, distruge stratul supramembranar, disociază membrana, creşte permeabilitatea ei pentru substanţele cu masa moleculară mare, modifică activitatea enzimatică a celulei microbiene, inhibînd sistemele enzimatice, ce conduce la inhibiţia activităţii microorganismelor şi la citoliza lor. Spre deosebire de alte antiseptice, miramistină posedă o afinitate înaltă faţă de microorganisme, deoarece practic nu acţionează asupra membranelor umane. Acest efect se datorează deosebirii structurii membranelor celulare umane (lungimii semnificativ mai mare a radicalilor liberi, care limitează posibilitatea interacţiunii hidrofobe a miramistinei cu celulele).

Miramistină manifestă acţiune antimicrobiană semnificativă f; be şi anaerobe, sporulate şi asporulate sub formă de monoculturi i cu polirezistenţă la antibiotice. Acţionează nociv asupra agenţilor patogeni ai maladiilor sexual transmisibile: gonococi, treponeme palide, tricho-monade, chlamidii, de asemenea faţă de virusul Herpes simplex, HIV etc. Manifestă acţiune antimicotică faţă de ascomicetele de genul Aspergillus şi Penicillium, levuri (Rhodotorula rubra, Torulopsis gabrata, Candida albicans, Candida tropicalis, Candida krusei etc), dermatofiţi (Trichophyton rubrum, Trichopnyton mentagrophytes, Tricho-phyton verrucosum, Trichophyton schoenleLni, Trichophyton violaceum, Epidermophyton Xaufman-Wolf, Epidermophyton fioecosum, Microsporum gypseum, Microsporum caniş etc), de asemenea asupra altor fungi patogeni (de ex. Pityrosporum orbiculare (Malassezia fiarfur)) sub formă de monoculturi şi infecţii mixte ca rezistenţă la preparatele chimioterapeutice. La acţiunea miramistinei se reduce rezistenţa microorganismelor la antibiotice. Miramistină posedă acţiune ar.tiLnfiamatoare şi imunologică adjuvar.tă, poenţează reacţiile imunologice locale, procesele regene-rative, activează mecanismele imunităţii nespecif.ee ca rezultat al modelării răspunsului imun umoral şi celular.

Proprietăţi farmacocinetice

La administrare externă nu se absoarbe în circulaţia sanguină sistemică prin tegumente şi mucoase.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Obstetrică-ginecologie: profilaxia şi tratamentul proceselor purulente ale traumelor postpartum, plăgilor peri-neului şi vaginului, infecţiilor postpartum; afecţiuni inflamatoare ale organelor genitale externe şi a vaginului (valvcvaginită).
Venerologie: profilaxia şi tratamentul complex al maladiilor sexual-transmisibile (sifilis, gonoree, trichomoniază, chlamidiază, herpes genital, candidoză genitală).
Urologie: tratamentul complex al uretritelor acute şi cronice de geneză specifică (chlamidiază, trichomoniază, gonoree) şi nespecifică.
Dermatologie: în tratamentul complex al candidomicozelor pielii şi mucoaselor, micozelor plantare şi ale plicelor mari. Combustiologie: tratamentul arsurilor superficiale şi profunde de gradul II-III A, pansamentul combustiilor, pregătirea plăgLor combustionale pentru autodermoplastie.
Chirurgie, traumatologie: tratamentul local al plăgilor Infectate de diversă etiologie şi localizare; profilaxia infecţiei secundare a plăgilor în stadiul de granulaţie.
Otolaringologie: tratamentul complex al otitelor acute şi cronice, sinuzitelor, tonzilitelor, faringolaringitelor. Stomatologie: tratamentul complex al parodonitelor, stomatitelor, prelucrarea igienică a protezelor mobile; profilaxia complicaţiilor bacteriene dună intervenţiile chirurgicale pe mucoasa cavităţii bucale.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Obstetrică-ginecologie.
Muamistina se utilizează până la naştere şi în. perioada postpartum cu scop de profilaxie a infectării căilor de naştere, sub formă de tampoane vaginale, îmbibate cu 50 ml preparat, timp ce 2 ore pe parcursul a 5 zile. în caz de cezariană, nemijlocit înainte de intervenţie chirurgicală se prelucrează vaginul, iar Ln perioada postoperatorie se administrează sub formă de tampoane vagLnale, îmbibate cu 50 ml preparat, timp de 2 ore pe parcursul a 7 zile. Tratamentul maladiilor inflamatoare ale organelor genitale feminine se efectuează timp de 2 săptămâni prin utilizarea intravaginală a tampoanelor îmbibate cu preparat, de asemenea prin administrarea sub formă de electroforezâ. Venerologie
Pentru profilaxia maladiilor venerologice miramistină este eficientă, dacă ea este utilizată nu mai târziu de 2 ore după actul sexual. Conţinutul flaconului cu ajutorul aplicatorului se introduce în uretra bărbaţilor (2-3 ml), femeilor (1-2 ml) şi în vagin (5-10 ml) timp de 2-3 min. Se prelucrează pielea suprafeţei interne a coapselor, pubisului, organelor genitale. In cadrul tratamentului complex al vaginitelor se utilizează sub formă de tampoane. Urologie
Tratamentul complex al uretritelor prin instalaţii endouretrale de miramistină câte 2-3 ml de 1-2 ori pe zi, cura de tratament constituie 10 zile, proc ecuruile se efectuează peste o zi, Chirurgie, traumatologie, combustiologie
Cu scop de profilaxie şi tratament cu miramistir.ă se irigă suprafaţa plăgilor şi arsurilor, se tamponează lejer cavitatea plăgii şi fistulele, se fixează tampoane de tifon, îmbibate cu preparat. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile. Foarte eficientă este metoda drenajului activ al plăgilor şi cavităţilor cu utilizarea a circa I litru preparat,
în sinuzite purulente în timpul puncţiei se efectuează lavajul sinusurilor maxilare cu o cantitate suficientă de preparat, în tratamentul tonzilitelor şi laringitelor se efectuează gargarisme multiple cu preparat. în otite se introduce în conductul auditiv extern un tampon, îmbibat cu preparat. Stomatologie
în tratamentul parodontitelor soluţia de miramistină se introduce în pungile parodontale pe meşe cu aplicaţii ulterioare pe gingii timp de 15 min. In acutizări se efectuează lavajul cu miramistină a pungilor gingivale cu ajutorai seringii şi se introduc în cavitatea abcesului meşe cu preparat. După efectuarea vestibuloplastiei şi frenulectomiei miramistină se utilizează sub formă de băiţe în condiţii de ambulatoriu. Cu miramistină se efectuează prelucrarea medicamentoasă a cavităţilor cariei, canalelor dentare dună extirparea pulpei, prelucrarea igienică a protezelor mobile.

REACŢII ADVERSE

Ocazional apare senzaţia de arsură uşoară, ce trece de sine stătător peste 15-20 sec. şi care nu necesită sistarea preparatului.
În caz ce hipersensibilitate la miramistină pot apărea fenomene de iritare locală a pielii: prurit, hiperemie, senzaţie
de usturime, uscăciunea pielii.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitatea 'Individuală la preparat.

SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozare nu au fost înregistrate.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Preparatul nu manifestă acţiune iritantă locală şi nu posedă proprietăţi alergizante.
Venerologie. Urologie. După prelucrarea cu miramistină a uretrei, vaginului şi organelor genitale nu se recomandă ce urinat timp de 2 ore.
Copii. Deoarece nu există experienţă suficientă de administrare a soluţiei de miramistină la copii, ea nu se utilizează în pediatrie.

Administrarea în perioada de sarcină şi alăptare

Deoarece resorbţia preparatului practic lipseşte, se permite de administrat miramistină în perioada de sarcină şi alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi manevrare a utilajului

Administrarea preparatului nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor sau de exercitare a activităţilor potenţial periculoase, care necesită concentrarea sporită a atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.

INTERACŢIUNT CU ALTE MEDICAMENTE

La administrarea concomitentă cu antibiotice are loc scăderea rezistentei microorganismelor la antibiotice.

PREZENTARE, AMBALAJ

Câte 50 ml soluţie ce 0,01% în flacoane din masă plastică. Câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie ce carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit ce lumină, la temperatura sub 25°C. A nu se congela. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se administra după expirarea termenului ce valabilitate indicat pe ambalai.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.